24 Ocak 2013 Perşembe

Aşı Koyu Muğla


Bir zamanlar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından halka açık konaklamalı kamp yeri olan 10 hektarlık Aşı Koyu, 2008 yılında Orman Bölge Müdürlüğü Milli Emlak Şefliği tarafından yıllık 120 bin liraya merkezi Antalya’da bulunan Fenercioğlu Otomotiv Ltd.Şti’ne ihaleyle kiralandı. Artık burada kamp yapmak yasak.
Yat turizmcilerinin ve sakin bir yerde piknik yaparak denize girmek isteyenlerin uğrak yeri olan Aşı, Ortaca’nın doğası bozulmamış koylarından biridir.
Profesyonel dalgıç kaptan Burhan Yaman, Ege Yolcu Dergisi için teknesiyle bizlere Aşı Koyu’nda bir gezinti yaptırırken ondan çok şey öğrendik. Burhan Yaman, Aşı Koyu deniz derinliğinin 20 metreye kadar indiğini belirtti ve “Aşı Koyu, dalgıçlar için cazip bir yerdir. Karagöz, kefal, barbunun yanı sıra orfoz, akya gibi iri balıkların da bulunduğu bu koy balıkçıların uğrak yeridir. Burada caretta carettalara rastlamak da mümkün olabilmektedir” dedi. Tam bu anda bir deniz kaplumbağası teknemizin yanında bize eşlik ediyordu. Bu bizim için tatlı bir sürpriz oldu.

Aşı Koyu´ na karadan gitmek için Mergenli Köyü Güvez Mahallesi içinden geçen stabilize yolu kullanmak zorundasınız. Ortaca’dan 16 km uzaklıkta olan koya Sarıgerme ve Dalyan’dan teknelerle de gidebilirsiniz. Aşı Koyu yanında yüzerek ya da patika yoldan yürüyerek gidebileceğiniz çok temiz küçük bir koy daha var. Aşı Koyu’nun ortasındaki küçük adaya da yüzerek ulaşılabiliyor.
Fenercioğlu Otomotiv Ltd.Şti. tarafından 30 yıllığına kiralanan, birinci sınıf mesire yeri ve aynı zamanda ikinci derecede SİT alanı kapsamında olan Aşı Koyu’na, bir turizm tesisinin yapılıp yapılmaması kararı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı. Yani bakanlık izin verirse bölgeye turizm tesisi yapılabilecek.
Aşı Koyu Luxury Forest Villaları & Dving Club
Merkezi Antalya’da bulunan UPT İnşaat Uluslararası Proje Taahhüt İnşaat Mühendislik Tur.San.Tic.A.Ş.’nin resmi internet sitesinde Aşı Koyu ile ilgili şu bilgiler yer almakta.
2008 Yılında T.C. Orman Bakanlığı'ndan 30 yıl süreyle tahsisi alınan ve Ortaca / Muğla'da bulunan "Aşı Koyu" nun 9,5 Ha (95.000 m2)'lık orman alanı, tarafımızdan yapılan çalışmayla 20 Ha (200.000 m2)’a çıkarılmıştır. Bu alan için son turizm trendine uygun “Bali Villaları” tarzında bir proje yapılmıştır.
Aşı Luxury Forest Villas & Dving Club
Park Forbes Turizm Kompleksi’nin projelendirme aşaması tamamlanmıştır
Park Forbes Turizm Kompleksi’nin zemin iyileştirme çalışmaları ve saha hazırlıkları başlamıştır.
Aşı Koyu projesiyle ilgili yabancı yatırımcılarla görüşmeler devam etmektedir.ALINTIDIR....
----

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder