6 Şubat 2013 Çarşamba

Kaputaş Plajı Antalya


Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan kanyon ağzı plajı.Yer altından akmakta olan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin ve turkuaz rengindedir. Karayolundan 187 basamak inilerek plaja ulaşılır.

Kaputaş Plajı Türkiye'nin  en güzel ve en çekici  pilajıdır. Türkiye'nin tatil merkezlerinden  Antalya'nın Kaş ve Kalkan ilçeleri arasında yer almaktadır. Eşsiz  Akdeniz manzaralı bu yoldan giderken Kaş'a 17 km uzaklıktaki bu eşşiz  plaj bir tür kanyon ağzı plajıdır.

Dünya'da pek eşi benzeri olmayan bu çoğrafı yapıdaki plajdaki renk tonları, turkuaz renginin belirginligi en önemli güzelliklerindendir.  Sular yerin altından akan sular kıyıda kumlar ve çakılların arasından süzülerek denize bu doğal rengini ve serinliğini verirler.

Denizin kısa mesafede derinleşmesi nedeniyle Mavi Yolculuk için çıkan yatların önemli bir uğrak noktası durumundadır.Plaj dar bir çakıltaşı şeridinden sonra kum kaplıdır. Zaman zaman dalgalı olan deniz özellikle sabah saatlerinde berrak ve sakin olduğundan erken saatleri seven ziyaretçiler tarafından tercih edilir.

Turkuaz rengi ile adeta saklı bir cennet olan plaja çok yakın bir mesafede geçmişte fokların barındığı bir mağara bulunmaktadır.

----

1 yorum: